Nieuwsbrief 20210715

Geachte leden,

Factuur contributie

Vorige week zijn de facturen voor het lidmaatschap van de VHMF verstuurd. Dat is misschien wat laat, wat werd veroorzaakt door onze overgang naar een nieuw administratiesysteem (voor de kenners: Conscribo). Volgend jaar sturen we de factuur in januari, zo is het voornemen!

Overigens: sinds 2020 versturen we ook facturen naar actieve leden die via inhouding op het salaris betalen. Dat lijkt wat dubbel en kan dus verwarring oproepen. Een factuur bleek door onze leden te worden gevraagd omdat P Direkt dit nodig acht bij de aanvraag om de contributie van de VHMF onder IKB te brengen. Zoals op de factuur vermeld: betaal je al via inhouding, dan is de factuur enkel bedoeld om het als bewijs van lidmaatschap te kunnen uploaden indien dat P Direkt dat vraagt.

Verslag webinar “Op weg naar ‘de beste Belastingdienst voor Nederland’, Terug naar de essentie: Professioneel & Dienstverlenend”

Op 10 juni 2021 vond het VHMF-webinar “Op weg naar ‘de beste Belastingdienst voor Nederland” plaats. Deelnemers waren Richard Happé, Esther de Leeuw, Jos de Blieck en Peter Smink. Het stond onder leiding van Susanne Overes. Meer dan 700 kijkers deden mee! In het Weekblad Fiscaal Recht (klik hier voor WFR) stond al een verslag, maar op onze website staat inmiddels een wat uitgebreider verslag van het succesvolle webinar (klik hier).

Goed werk programma met Stichting Beroepseer

Deze zomer hoort u meer over het Goed werk programma dat de VHMF in samenwerking met de stichting Beroepseer gaat opzetten bij de Belastingdienst. Mocht je alvast meer willen weten over een Goed werk-programma, dan kun je er meer over vinden op de site van de stichting Beroepseer. (klik hier).

Kunstcollectie Fred Hoek

Eind 2020 overleed op 92-jarige leeftijd ons lid Fred (F.H.) Hoek. Fred was een kunstliefhebber en verzamelaar. Er staat een kunstveiling van zijn collectie gepland in de nazomer/herfst. Wellicht zijn er VHMF-leden die hem nog gekend hebben en hier mogelijk interesse voor hebben? Zie The 'Zeelandia' collection Hessink's Auctions (klik hier

Vertrek Iris Vestjens als bestuurslid

Iris heeft een functie aanvaard als secretaris van de commissie advisering Ontheffing Geheimhoudingsplicht Fiscale Integriteit. Deze commissie is er mede dankzij de inzet van onze CMHF-vertegenwoordigers gekomen en is ontstaan vanuit de noodzaak om voor werkgever en werknemers duidelijkheid te scheppen op het snijvlak van fiscale integriteit en privacy. De commissie adviseert de Staatssecretaris van Financiën over verzoeken van belastinginspecteurs om ontheffing van de fiscale geheimhoudingsplicht in het kader van fiscale integriteit. Helaas houdt dit in dat Iris geen bestuurslid meer kan zijn van de VHMF. Het bestuur dankt haar voor haar harde werk en voor de toewijding waarmee ze haar taak binnen het bestuur, de begeleiding van collega’s bij een (mogelijk) arbeidsconflict, heeft verricht. Bedankt Iris!

Vacature bestuursleden

De VHMF is, zie ook het vorige punt van deze nieuwsbrief, op zoek naar ondersteuning. Van bestuursleden, en in het bijzonder een penningmeester, maar wellicht ook op andere wijze. Wil je bijdragen aan de vereniging? Laat dan van je horen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vanwege de samenstelling van het bestuur, nodigen we vrouwelijke kandidaten van harte uit zich te melden, maar uiteraard is iedereen welkom. .

 

Het Bestuur van de VHMF

Paul Soomers

Secretaris VHMF