Nieuwsbrief 20230513

In de deze nieuwsbrief een tweetal zaken vanuit het bestuur en een bericht van de CMHF.

Oproep Bestuurslid Individuele Rechtspositie
Zoals ook al eerder aangegeven, bijvoorbeeld bij de laatste ALV, zijn wij continu op zoek naar meer bestuursleden. Gelukkig zijn er goede ontwikkelingen, maar heel concreet zijn we nu vooral op zoek naar een extra bestuurslid die de portefeuille individuele rechtspositie voor haar/zijn rekening neemt.
Je bent dan het eerste aanspreekpunt voor de individuele vragen en problemen. Gelukkig hoef je dat niet alleen te doen, Marion en M'barek zijn al eerder aangeschoven en daar zijn we dankbaar voor.

Echter degene die deze portefeuille nu draagt (Dennis Baegen) heeft andere verantwoordelijkheden erbij gekregen, en dus is er ruimte voor een bestuurslid met deze verantwoordelijkheid. Dit is een bestuurspositie omdat we als bestuur graag overzicht houden over wat er speelt, en de formele opdrachtgever zijn van onze advocaat Jacques Dijkgraaf. Jij zult daarin dus de centrale rol vervullen.

Wat we vragen is interesse en betrokkenheid. Kennis van het arbeidsrecht is fijn, maar niet noodzakelijk. We schatten in dat dit je ongeveer 2 dagen per maand gemiddeld kost aan tijdsbesteding. Alle kosten worden natuurlijk vergoed.

 

Wat we vragen is interesse en betrokkenheid. Kennis van het arbeidsrecht is fijn, maar niet noodzakelijk. We schatten in dat dit je ongeveer 2 dagen per maand gemiddeld kost aan tijdsbesteding. Alle kosten worden natuurlijk vergoed.

Neem vooral contact op met Dennis (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) als je meer wil weten, je bent van harte welkom.

Ronde tafel 'inlevend invorderen' van de Belastingdienst
De VHMF is uitgenodigd voor de tweede zogenaamde Ronde tafel van de Belastingdienst. Deze zal plaatsvinden op maandag 5 juni en heeft als thema “inlevend” invorderen. Wil je het bestuur van informatie voorzien over dit thema, mail ons dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Pro forma bezwaar tegen de voorgenomen transitie van je pensioen
Binnenkort zal de Eerste Kamer stemmen over de invoering van de Wet Toekomst Pensioenen (WTP). Wanneer de Eerste Kamer met de wet instemt is de WTP een feit. Indien de WTP ook door de Eerste Kamer wordt aangenomen heeft dit onder andere als consequentie dat het individueel bezwaarrecht, dat de deelnemer in het huidige pensioenstelsel heeft, buiten werking wordt gesteld.

De CMHF heeft na juridische consultatie een pro forma bezwaar brief in het kader van pensioenen en het invaren bij ABP geplaatst. De CMHF heeft ons opgeroepen hiervan kennis te nemen en onze leden te informeren. Zie daarom https://www.cmhf.nl/nieuws/ik-teken-bezwaar-aan/, waar ook een standaard bezwaar te downloaden is.

      

Bedankt voor de aangeboden hulp bij het schrijven van mijn scriptie!

In de Nieuwsbrief van 16 februari jl. heb ik een oproep geplaatst voor hulp bij het schrijven van mijn scriptie. Het was heel fijn dat ik alle medewerking kreeg om de oproep te plaatsen. En tot mijn verrassing ben ik direct na verspreiding van de Nieuwsbrief gebeld door een oud-collega. Hij bood direct zijn hulp aan en was zeer enthousiast over mijn onderwerp incidenteel hoger beroep in het algemeen bestuursrecht. We hebben regelmatig telefonisch contact, waarbij we de nieuwe ontwikkelingen in het bestuursrecht bespreken en de invloed hiervan op het onderwerp van mijn scriptie.
Enkele weken na mijn oproep heeft zich een tweede collega gemeld die haar hulp heeft aangeboden. Met beiden heb ik afgesproken dat mijn oud-collega mijn vaste gesprekspartner blijft. Onderling houden beiden contact om te overleggen over mijn scriptieonderwerp.

Ik vind het positief dat de VHMF op deze manier leden ondersteunt in hun verdere ontwikkeling en wanneer zij even vastlopen, een helpende hand biedt.

Mijn dank daarvoor!
PvdM
lid VHMF