Reactie VHMF op besluit OM in het kader van "aangifte tegen Belastingdienst"

De leden van de beroepsvereniging VHMF zijn blij dat het OM, na zorgvuldige beoordeling van de feiten en omstandigheden, concludeert dat er geen sprake is van een strafrechtelijke verdenking van knevelarij of beroepsmatige discriminatie en daarmee niet tot een strafrechtelijke verdenking komt naar aanleiding van de aangifte tegen de Belastingdienst in de kinderopvangtoeslagaffaire. Het is echter jammer dat de aangifte nodig geacht werd om deze duidelijkheid te krijgen. De conclusie van het OM van vandaag geeft ruimte om weer vooruit te kijken.

De VHMF hoopt op goede en snelle oplossing van de financiële gevolgen voor de getroffen ouders, wat hen is overkomen mag nooit meer voorkomen. Dat mede door de organisatie waar onze leden werken leed is aangedaan, betreuren wij ten zeerste. De leden van VHMF blijven zich nog meer dan hiervoor inzetten voor een rechtvaardige uitvoering van wetgeving.

Ook de VHMF zal graag bijdragen aan de hernieuwde opbouw van vertrouwen in alle lagen van het Ministerie van Financiën, waaronder Toeslagen, de Douane en de Belastingdienst.